GRAS gaat het anders doen

2 juli 2020 Leestijd: 2 minuten

Een nieuw kantoor, een nieuwe missie en nu ook een nieuwe bestuursstructuur: GRAS is in ontwikkeling. Op 1 juli nam ons oude bestuur formeel afscheid – een feestje volgt nog. Vanaf nu functioneert GRAS binnen het raad van toezicht-model.

Oud-wethouder en jurist Frank de Vries is de voorzitter van onze nieuwe raad van toezicht. De andere leden zijn landschapsarchitect Peter Veenstra van LOLA uit Rotterdam en bedrijfseconoom Titia Siertsema uit Norg. Allen hebben ze een hart voor Groningen en voor de doelstelling van GRAS. Peter Michiel Schaap ruilt de functie van coördinator in voor die van directeur-bestuurder.

GRAS x Atelier Stadsbouwmeester

Blijft verder alles hetzelfde? Nou, nee. Samen met Atelier Stadsbouwmeester werken we al een tijdje aan de contouren van onze samenwerking. Die kan een stuk intensiever. Samen willen we werken aan projecten die belangrijk zijn voor de toekomst van Groningen en die aandacht vragen voor kwaliteit en bouwcultuur.

Bovendien willen we zo veel mogelijk partijen betrekken bij de grote opgaven in onze leefomgeving. Denk aan woningbouw, klimaatadaptatie, veranderende mobiliteit, maar zeker ook aan erfgoed. We delen een doelgroep: professionals, bestuur en politiek, maar ook mensen die ‘gewoon’ in Groningen wonen, werken en verblijven.

Meerjarenprogramma en MEST

Eind dit jaar komen we met meer nieuws naar buiten over wat we nu precies samen gaan doen, en vooral hoe en met wie. Ondertussen werken we aan een meerjarenprogramma en bouwen we aan een nieuwe raad van advies: MEST. MEST wordt een hechte schil rond GRAS, bestaande uit personen die met ons mee willen denken over de toekomst van stad en landschap, maar ook zelf de handen uit de mouwen willen steken. Geen pure denktank, maar nadrukkelijk ook een doetank.

Ondanks COVID-19 proberen we ook de komende tijd zo veel mogelijk aanwezig te zijn in het gesprek over de stad, de dorpen en het landschap. Dat doen we onder meer met een mooi programma tijdens Noorderzomer, via ons online magazine en met de Groninger Architectuurmaand die in september van start gaat.

***