23 april 2020 Leestijd: 1 minuut

Omdat er van echt wandelen weinig komt, wandelt Bram Esser tijdens de coronacrisis door het fotoarchief van Peter de Kan.

Foto: Peter de Kan

De kano trekt een eindeloze V door het water, telkens doorgeknipt door de twee roeispanen die aan weerszijden van de boot een puntje op de rechte lijnen plaatsen. Ringen dijen uit en kruisen met anderen ringen. Steeds verder, steeds groter. Totdat het ophoudt.

Je kunt de oerknal herkennen in de rimpelingen van het water. Verschillende melkwegstelsels die ontstaan en weer uitdoven. Eigenlijk heel eenvoudig. En waar blijft de mens in dat geheel? Die drijft mee op zo’n rimpeling, tot aan het strand, waar hij gaat zitten wachten op de zonsondergang.

***

Onze reeks Stadsflarden bestaat uit korte stukken, steeds geïnspireerd of geïllustreerd door een foto van Peter de Kan. De rubriek legt de dynamiek van de stad bloot aan de hand van ontmoetingen, observaties of gedachtenkronkels. Niet altijd met een overduidelijke ruimtelijke link, maar wel onlosmakelijk verbonden met Groningen.