De Linkse Mannen lossen het op // S01E01
2019

Het duurde even, maar het nieuwe collegeakkoord is er! Groningen krijgt het meest linkse college in de geschiedenis van de gemeente. De hoogste tijd om eens kritisch te kijken naar wat er op het programma staat. Wie kunnen dat beter doen dan een stel linkse mannen? Op vrijdag 1 maart 2019 was de allereerste aflevering van De Linkse Mannen lossen het op.

Het gezonde, groene, gelukkige, Groningse collegeakkoord

Welke kant gaat het de komende jaren op met de stad? Welke keuzes zijn gemaakt en waarom? De Linkse Mannen lossen het op is een nieuwe, frisse, maar vooral productieve talkshow. Niet alleen maar gepraat in de ruimte, maar met een oplossingsgerichte insteek. Een live magazine waarin we de stand van de stad en het ommeland opnemen.

Iedere aflevering staat één thema centraal. Daarbij hanteren we een gouden regel: we behandelen een onderwerp maar één keer. Vaker is niet nodig, want samen met hun gasten lossen de Linkse Mannen het op!

Op vrijdag 1 maart was de allereerste aflevering van De Linkse Mannen lossen het op. Die stond geheel in het teken van het gezonde, groene, gelukkige Groningse collegeakkoord. Te gast waren wethouder Roeland van der Schaaf, SP-raadslid Jimmy Dijk en publicist Annemarie Kok. Artist in residence was Mulu: hij deelde aan het eind van de show zijn visie op het akkoord. De winnaar van Beleidsbingo ging naar huis met een fraaie roze Linkse Mannen-polo.

De Linkse Mannen lossen het op is een initiatief van GRAS, Bram Douwes en Wilbert van de Kamp. Studio Anne-Marijn ontwierp de mooie beeldstijl.

Foto's: Jethro Bijleveld