De Linkse Mannen lossen het op // S01E03
2019

Vrijdag 28 mei 2019 werd bekend welke gebouwen dit jaar genomineerd zijn voor de prijs Beste Nieuwe Gebouw van Groningen. Vanwege het 25-jarig bestaan van het Groninger Museum gebeurde dat in het Coop Himmelb(l)au-paviljoen. Om de nominatie heen maakten de Linkse Mannen een speciale show.

Special: DAG 2019

Geen aflevering van de Linkse Mannen zonder Roeland van der Schaaf, zijn we bijna geneigd te zeggen. Net als in aflevering 1 schoof de wethouder aan. Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen was te gast, met hem bespraken Bram en Wilbert het Groninger architectuurklimaat. Rob Hendriks kwam namens De Toeverlaat vertellen wat deze groep in het bevingsgebied aan het doen is, en waarom.

Toen was het moment daar: Marnix van der Scheer en Ronald Koekoek, bestuursleden van de Stichting Dag van de Architectuur Groningen, maakten de zestien genomineerde projecten van de Grote Groninger Gebouwenenquête bekend. Je vindt ze hier! Stem meteen even op je favoriet, dat kan tot en met 14 juni, 15.00 uur.

Uiteraard was er bingo. Da's inmiddels vaste prik, weten de fans. Deze keer stond de bingokaart vol met opgeblazen architectentaal. Leuk!

Artist in residence Michiel Teeuw besloot deze special met zijn kijk op het thema van de avond.