Bouw Anders: de tussenstand
1 maart 2022

Kwaliteit in architectuur, leefomgeving en typologie. En dat dan graag ook duurzaam, groen en betaalbaar. Dat is de doelstelling van Bouw Anders, de meest recente manifestatie van de gemeente Groningen. Inmiddels zijn we een paar maanden onderweg. Wat is de tussenstand? Begin maart 2022 gaven we een update.

Bouw Anders betekent geen appartementen van 55 vierkante meter met één slaapkamer. Nee, we gaan voor goede seniorenwoningen, voor meergezinshuizen, vernieuwende plattegronden, eigentijdse gezinshuizen en bijzondere gemengde woonconcepten. Zo bouwen we aan een mooier, diverser en beter Groningen met aangename wijken, buurten en dorpen. Plekken waar iedereen met plezier woont.

Sinds eind 2021 studeren architecten, ontwikkelaars en woningcorporaties op achttien concrete locaties in de stad en de dorpen van onze gemeente. Op 1 maart gaven we een tussenstand met wethouder Roeland van der Schaaf, stadsbouwmeester Nathalie de Vries en Bouw Anders-curator Patrick van der Klooster

Daarnaast doken we met Koen van Velsen (Koen van Velsen Architecten), Sjoerd Betten (Team 4), Daan Roggeveen (MORE architecture), Ron Timmermans (Patrimonium) en Theo Bosma (Lefier) dieper in de plannen waaraan zij werken. Arie Lengkeek leidde het gesprek.

Headerbeeld: Koen van Velsen Architecten