Panorama Nederland komt naar Groningen

Sinds december 2018 toert de tentoonstelling Panorama Nederland door alle provincies. Het College van Rijksadviseurs schetst er een aantrekkelijk toekomstperspectief voor Nederland mee. In oktober is Groningen aan de beurt: mis het niet!

Panorama Nederland zit vol oplossingen voor de klimaatopgave, duurzame landbouw, woningbouw en meer. De tentoonstelling is van 29 september tot 13 oktober te bezichtigen in Forum Groningen. De publieke opening van Panorama Nederland vindt plaats op dinsdag 29 september om 16.00 uur.

Hoe zit het met de toekomst van Groningen?

Aansluitend op de tentoonstellingsopening kun je een special van De Linkse Mannen lossen het op bijwonen, waarin we Panorama Nederland vertalen naar Groningen-stad en provincie. Bram Douwes en Wilbert van de Kamp praten met Daan Zandbelt (Rijksadviseur Fysieke Leefomgeving), Mirjam Wulfse (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Marco Glastra (Groninger Landschap).

Verdieping: serie lezingen rondom Panorama Nederland

Samen met het Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen organiseert GRAS een gespreks- en lezingenserie in de periode dat Panorama Nederland hier te bezichtigen is. We gaan daarmee dieper in op de thematiek die de tentoonstelling agendeert. Dit zijn de lezingen die we voor je in petto hebben, ze vinden alle plaats in het Forum.

Dinsdag 6 oktober, 20.00 uur
Landschapsarchitecten Yttje Feddes (Feddes/Olthof) en Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects)

Meer informatie

Donderdag 8 oktober, 19.30 uur
Rijksbouwmeester Floris Alkemade

Meer informatie

Woensdag 14 oktober, 20.00 uur
Christian Ernsten en Dirk-Jan Visser, auteurs van het boek Voorland Groningen

Meer informatie

Donderdag 15 oktober, 19.30 uur
Landschapsarchitecten Jandirk Hoekstra en Dirk Sijmons (H+N+S)

Meer informatie

Aanmelden 

Wil je op 29 september bij de opening van de tentoonstelling zijn? Mail naar panoramaNL@platformgras.nl om je aan te melden. De opening is gratis te bezoeken. 

Dinsdag 29 september om 16.00 uur
Rabo Studio, Forum Groningen