Panorama Nederland in Groningen
2020

Tussen 2018 en 2020 toerde de tentoonstelling Panorama Nederland door alle provincies. Het College van Rijksadviseurs schetste er een aantrekkelijk toekomstperspectief mee. In oktober 2020 was Groningen aan de beurt. Panorama Nederland zat vol oplossingen voor de klimaatopgave, duurzame landbouw, woningbouw en meer.

Hoe zit het met de toekomst van Groningen?

De tentoonstelling Panorama Nederland was van 29 september tot 13 oktober te bezichtigen in Forum Groningen. Tijdens de opening op 29 september belichtten Daan Zandbelt (Rijksadviseur Fysieke Leefomgeving) en Mirjam Wulfse (Gedeputeerde Provincie Groningen) het belang van zo'n toekomstperspectief.

Aansluitend op de tentoonstelling organiseerde GRAS samen met het Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen een gespreks- en lezingenserie. We gingen daarmee dieper in op de thematiek die de Panorama Nederland agendeert.

Vanwege corona konden we maar een beperkt aantal bezoekers toelaten. Daarom namen we de lezingen op, zodat je ze terug kunt luisteren wanneer je wilt. De audio van de eerste lezing, van landschapsarchitecten Yttje Feddes en Peter Veenstra, was helaas niet goed genoeg om te gebruiken.

Foto's: Nienke Maat