GRAS op Noorderzon: Installatie In-Between
2021

In 2021 vond Festival Noorderzon verspreid over de stad plaats, op verschillende locaties. GRAS presenteerde samen met Kunstpunt de kunstinstallatie In-Between van beeldend kunstenaar Anna-Lucia Rijff. Die kon je gaan bekijken bij het voormalige graanpakhuis van EMG aan het Eemskanaal.

RONDDWALEN IN EEN ONMOGELIJKE RUIMTE

Wat zijn de grenzen van de fysieke werkelijkheid, en kunnen we daar overheen stappen? De kunstinstallatie In-Between triggerde een state of mind waarin veel meer mogelijk is dan in die fysieke werkelijkheid. Het riep de vraag op wat het precies ís, dat gebied waarin ons brein eindeloos rond lijkt te kunnen dwalen, terwijl ons lichaam daar niet toe in staat is. Je stapte er in een onmogelijke wereld, waar je gevoel voor ruimtelijk inzicht een loopje met je nam.

Beeldend kunstenaar Anna-Lucia Rijff liet zich inspireren door onder andere de Penrose Stairs en de trappenhuizen van M.C. Escher. In-Between maakt deel uit van het doorlopende artistiek onderzoek van Rijff naar het grijze gebied tussen het twee- en driedimensionale.

Beeld: Kunstpunt Groningen

Dit project is voortgekomen uit een talentontwikkelingsprogramma vanuit Kunstpunt Groningen en GRAS, in samenwerking met Noorderzon.