Het College van B&W
8 – 10 maart 2022

Op 16 maart 2022 waren de gemeenteraadsverkiezingen. De week ervoor was hét moment om alle verkiezingsprogramma’s eens goed tegen het licht te houden. Wat zijn de belangrijkste thema’s? Waar zijn stevige politieke keuzes nodig? Hoe moet dat nu met dat wonen? En wat voor stad willen we nou eigenlijk zijn? In drie opeenvolgende avonden gingen Bram Douwes en Wilbert van de Kamp op zoek naar antwoorden.

Illustratie: Sanne Boekel

Iedere avond diepten Bram en Wilbert met hun gasten een onderwerp uit: van het woondossier tot de bredere stadsontwikkeling en de invloed van geld. Dat deden ze, heel verfrissend, verschoond van lijsttrekkers en potentiële raadsleden. Want het College van B&W is gegarandeerd 100 procent politicusvrij!

Vaste gast was Thereza Langeler, journalist bij Dagblad van het Noorden. Zij leerde alle verkiezingsprogramma’s uit haar hoofd en bekeek of ze de toets der kritiek konden doorstaan. Wabbesch Wabbesch presenteerde iedere aflevering zijn eigen visie op de Groninger gemeentepolitiek.

Als perifeer provinciestadje zijn we natuurlijk niets zonder wijze lessen uit de Randstad. Daarom waren we dolblij met onze Amsterdammer in residence Jan van Tienen, oud-hoofdredacteur van Vice. Hij stond ons op weg naar de verkiezingen met raad en daad bij.

Was je er niet bij? Luister hieronder de drie afleveringen terug.

AFLEVERING 1: WERKEN AAN DE STAD

Foto: Douwe de Boer

Foto: Nienke Maat

Foto: Nienke Maat