Dwarsdiepdebat // Het lijkt te kloppen

'Intiem gelegen aan de rand van de stad met een prachtig uitzicht over het authentieke Groninger landschap'. 'Origineel herenhuis met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding'. We krijgen de mooiste plannen voorgezet, met de mooiste redenen waarom ze zijn bedacht. Maar in hoeverre stemt de gebouwde realiteit uiteindelijk overeen met het beloofde? 

 

De gouden bergen van makelaars en projectontwikkelaars

In hoeverre komen de plannen overeen met de wensen en belangen van stedelingen, architecten, stedenbouwers en de gemeente? Wat en wie bepaalt nu eigenlijk de legitimiteit van een plan? En, nog belangrijker, gebeurt dat voor of na het ontwerp en de calculatie? Wanneer heeft een plan werkelijk bestaansrecht? 

Aan de hand van stellingen en praktijkvoorbeelden discussiëerden panel en zaal onder voorzitterschap van Willem Smink en Rutger Middendorp over beloften, verwachtingen, resultaten en over de legitimiteit van planvorming. Met: Jaap Haks (gemeente Groningen, Ruimtelijke Ordening) Theo Deutinger (architect), Norman van den Ende (Meeùs Makelaars), Dick Janssen (IN) en Pierre Carrière (Open Communicatie). 

Dit debat was onderdeel van een reeks die GRAS organiseerde met debatcentrum DwarsDiep.