19-21-23 augustus // GRAS op Noorderzon: HOOP

Doemscenario’s rond klimaat en biodiversiteit: ze zijn reëel. We kunnen ons doorlopend druk maken over een ontspoorde woningmarkt, de stikstofcrisis, omgang met erfgoed en de verdozing en verrommeling van het landschap. Je zou er moedeloos van worden. Maar: verlies nooit de hoop. GRAS presenteert in samenwerking met Noorderzon het drieluik HOOP: drie inspirerende gesprekken in een al even inspirerend decor over de toekomst van Nederland en Groningen in het bijzonder.

De gesprekken in HOOP vinden plaats binnen de context van de grote opgaven waar we als maatschappij voor staan. En dat alles zonder presentator! Ieder gesprek duurt zolang het volgens de gesprekspartners zelf interessant blijft.

We zetten boeiende koppels tegenover elkaar, die elkaar niet door en door kennen. Jong naast oud, nieuwe garde naast oude garde, uit verschillende disciplines of vakgenoten met een andere houding ten opzichte van de opgave.

vrijdag 19 augustus, 19.00 uur

HOOP voor stad, dorp en landschap

Architectuurhistoricus Marinke Steenhuis is dé expert op het vlak van gebiedsidentiteit. In 2020 schreef ze het essay 'Het Rijk als Rentmeester': een krachtig pleidooi voor het oplossend vermogen van de Nederlandse ruimtelijke ordening. Met Zomergast en voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade gaat Steenhuis in gesprek over de toekomst van Nederland en de manier waarop we onze bouwcultuur nieuw leven in kunnen blazen.

BESTEL HIER JE TICKETS

zondag 21 augustus, 16.00 uur

HOOP voor klimaat en natuur

Dirk Sijmons is een van de meest vooraanstaande en vernieuwende landschapsarchitecten van Nederland. Hij gaat in gesprek met Thijs de Zeeuw, bekend van De (On)voorwaardelijke Tuin. Daarin onderstreept hij het belang van flora en fauna in de stad. Hoe verbinden we mens, stad en natuur weer met elkaar? En hoe bereiden we ons voor op de verandering van het klimaat?

BESTEL HIER JE TICKETS

dinsdag 23 augustus, 19.00 uur

HOOP voor samenleven in de stad

Reimar von Meding, algemeen directeur bij KAW architecten, trok met de studie Ruimte Zat in de Stad landelijke aandacht. Hij gaat in gesprek met filosoof, publicist, spreker en columnist Hans Schnitzler, die veelvuldig schrijft over de impact van digitalisering op de samenleving. Want wat betekent deze ontwikkeling in ons dagelijks leven? En hoe werkt het door op de manier waarop wij wonen en samenleven?

BESTEL HIER JE TICKETS

Tegengif

Het drieluik HOOP dient als tegengif voor de moedeloosheid die op de loer ligt bij de grote maatschappelijke opgaven waar we als samenleving voor staan.

Locatie: Pollux-tent, Noorderplantsoen

Entree: €5

Duur: variabel, maximaal 75 minuten

***

Headerbeeld: Sanne Boekel