Architectuur is natuurlijk veel meer dan een geveltje. Toch bepaalt de buitenkant in sterke mate wat we van de stad vinden. Een mooie gevel, een goed ontwerp: ze bepalen de stad. Met Hot or Not in Stad ‘tinderen’ we ons door Groningen.

Ooit was Groningen een echte architectuurstad. Kwaliteit stond voorop. De laatste jaren zit de klad er wat in. Dat zien we ook terug in het straatbeeld. Is het een gebrek aan ambitie en regie? Is het de schuld van de crisis? Of vinden we het met z’n allen gewoon even niet meer zo belangrijk meer?

Hoe dan ook: volgens GRAS mocht er wel weer wat gebeuren. Groningen verdient kwaliteit. Met minder moeten we niet genoegen nemen! Met Hot or Not in Stad vroegen we hier in 2016 aandacht voor: kort door de bocht en nog even puur op beeld. Maar moge de boodschap duidelijk zijn!

Wat vinden we goed? Waar gaat het grondig mis? En vooral: hoe kijk jij naar de stad? Kijk je als een professional? Ben je een erfgoedlover? Hou je alleen van modern? Of is lekker gewoon goed genoeg voor jou? Swipe en bepaal hoe je kijkt en met welk gebouwen jij wel een date zou willen!