Dinsdag 10 september organiseerde GRAS de kick-off-manifestatie op weg naar een nieuwe woonvisie. Dat deden we in de Bovenkamer, in de oude watertoren bij het Noorderplantsoen. Ruim 100 belangstellenden kwamen kijken en meepraten. Presentator Bram Douwes ging in gesprek met bewoners, professionals en andere betrokkenen van binnen en buiten Groningen.

Naast vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen en woonmilieus (denk aan starters, mensen uit de 'middengroep', sociale huurders en jonge gezinnen) namen wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA), Barend Wind (Rijksuniversiteit Groningen), Jan Theo van de Beek (Van Wijnen), Dick Janssen (Rizoem) en Kees van den Berg (Patrimonium) deel aan het gesprek.

In de oude watertoren brachten we de opgaven in beeld, gaven we ze een gezicht en lieten we zien hoe divers en aantrekkelijk het wonen in Groningen is én kan worden. Voor álle doelgroepen.

Nog meer woonvisie

De kick-off was onderdeel van een breder programma waarmee de gemeente, deels samen met GRAS, input ophaalt voor de nieuwe woonvisie. Zo trokken we er de maanden erna letterlijk op uit. We gingen onze dorpen en stadswijken in om in gesprek te gaan met bewoners. 

Let's Gro

Tijdens Let’s Gro organiseerden we een evenement waar we een poging deden alle input, alle wensen en alle doelstellingen handen en voeten te geven. Uiteindelijk werken we zo toe naar een overtuigende nieuwe woonvisie die in het voorjaar van 2020 klaar moet zijn.