Dinsdag 10 september organiseerde GRAS de kick-off-manifestatie voor de herziening van de Woonvisie. Dat deden we in de Bovenkamer, in de oude watertoren bij het Noorderplantsoen. Ruim 100 belangstellenden kwamen kijken en meepraten. Presentator Bram Douwes ging in gesprek met bewoners, professionals en andere betrokkenen van binnen en buiten Groningen.

Wie waren er zoal aanwezig? Naast vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen en woonmilieus (denk aan starters, mensen uit de 'middengroep', sociale huurders, jonge gezinnen) namen wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA), Barend Wind (Rijksuniversiteit Groningen), Jan Theo van de Beek (Van Wijnen), Dick Janssen (Rizoem) en Kees van den Berg (Patrimonium) deel aan het gesprek. Zij brachten de opgaven in beeld, gaven ze een gezicht en lieten zien hoe divers en aantrekkelijk het wonen in Groningen is én kan worden. Voor álle doelgroepen.

Al met al was de kick-off een succes en een mooie aanzet voor een herziening van de Woonvisie.

Nog meer Woonvisie

De kick-off is onderdeel van een breder programma waarmee de gemeente, deels samen met GRAS, input ophaalt voor de nieuwe Woonvisie. Zo trekken we er de komende maanden letterlijk op uit. We gaan in onze dorpen en stadswijken in gesprek met bewoners. Ook dat doen we graag met diverse betrokkenen. Dus wie mee wil: laat het weten!

Je vindt ons, en onze opvallende straatventerskar, op de volgende plekken:

Woensdag 9 oktober

15.00 - 17.00 uur: Ten Boer, Koopmansplein


Vrijdag 11 oktober

11.00 - 13.00 uur: Haren, winkelcentrum Oosterhaar

14.00 uur - 16.00 uur: Noordlaren, bij de Bartholomeüskerk                                    

Woensdag 16 oktober

11.00 - 13.00 uur: Paddepoel, winkelcentrum

14.00 uur - 16.00 uur: Hoogkerk, winkelcentrum


Woensdag 23 oktober

11.00 - 13.00 uur: Lewenborg, winkelcentrum 

14.00 uur - 16.00 uur: Rivierenbuurt, voor de PLUS-supermarkt aan de Vechtstraat

 

Let's Gro

Tijdens Let’s Gro organiseren we een evenement waar we alle input, alle wensen en alle doelstellingen handen en voeten willen geven. Uiteindelijk werken we natuurlijk toe naar een overtuigende nieuwe Woonvisie.