Let's Gro: 10 tips
2019

Let’s Gro is een grote grabbelton vol lezingen, workshops, discussies en tal van andere activiteiten. Of maak er maar gerust vijf grabbeltonnen van, zo groot is het aanbod. Keuzestress ligt op de loer, daarom bieden wij je de helpende hand. GRAS selecteerde uit het rijke programma 10 activiteiten die je eigenlijk niet mag missen. Kom langs en laat je inspireren!

SASKIA SASSEN: INCLUSIVITEIT IN STEDEN

Vrijdag 1 november | 21.00 - 22.00 uur

Grand Theatre

Socioloog en Columbia University-professor Saskia Sassen is ‘de grote naam’ van Let’s Gro. Op vrijdagavond 1 november spreekt ze over inclusieve steden en het succes van de middelgrote stad. De toekomst is aan kleinere steden met een sterk centrum. Wij denken aan Groningen.

Meer informatie

DUDOK AAN HET DIEP

Donderdag 31 oktober | 19.30 - 21.00 uur

Forum Groningen, Hereplein 73

Tijdens Let’s Gro worden drie ontwerpen gepresenteerd voor een nieuw stadsplein aan de Diepenring. Ze zijn gemaakt door Korth Tielens, LAOS en Marseille Buiten. Stemmen op je favoriete plan kan na de presentatie via deze site.

Meer informatie

HET SUIKERFABRIEKTERREIN: EEN NIEUW STADSDEEL IN WORDING

Vrijdag 1 november | 17.00 - 18.30 uur

Forum Groningen, Hereplein 73

Het Suikerfabriekterrein: als het er nu al niet gebeurt, dan gebeurt het er over een aantal jaren wel! Onder leiding van Andree van Es belichten planoloog Zef Hemel, onderzoeker Céline Janssen, Aletta-directeur Frederic van Kleef en stadsbouwmeester Jeroen de Willigen hun ideeën over de ontwikkeling van dit nieuwe stadsdeel.

Meer informatie

SAMEN SPELEN IN DE BINNENSTAD: WAT MIS JIJ IN DE STAD?

Donderdag 31 oktober | 13.30 - 15.30 uur

Let’s Gro-tent, Grote Markt

De binnenstad van Groningen kan wel wat lol gebruiken! Leden van de gemeenteraad vroegen de Groningers wat zij graag zouden willen zien in de binnenstad als het gaat om spelen. Samen met SKSG presenteren ze de binnengekomen ideeën.

Meer informatie

DE GRONINGER WOONBEHOEFTE: OP WEG NAAR EEN NIEUWE WOONVISIE

Donderdag 31 oktober | 16.00 - 18.00 uur

Grand Theatre, Grote Markt

Groningen staat voor een grote opgave als het om wonen gaat. Duurzaamheid, beschikbaarheid, betaalbaarheid, meer sturing en kwaliteit zijn grote thema’s. Bovendien wil Groningen een gemeente zijn waar iedereen goed en prettig kan wonen. Maar hoe doen we dat? Hoe geven we de ambities handen en voeten?

Meer informatie

NAAR EEN KLIMAATADAPTIEVE STAD: SELWERD, DAMSTERPLEIN EN DE BEDUMERWEG

Vrijdag 1 november | 13.30 - 15.00 uur

Let’s Gro-tent, Grote Markt

Hitte, wateroverlast, droogte: door de verandering van het klimaat komen grote opgaven op ons af. Ook de stad Groningen krijgt daar volop mee te maken. Maar hoe ontwerp je nou een ‘klimaatadaptieve' stad? Hoe ziet die eruit? Wat moet er anders? Welke kansen biedt het voor de openbare ruimte?

Meer informatie

STAD EN MOBILITEIT: MOBILITEIT EN LEEFBAARHEID: NU EN STRAKS

Donderdag 31 oktober | 14.30 - 17.30 uur

Forum Groningen, Hereplein 73

Een groeiende en bloeiende stad brengt ruimtelijke dilemma’s met zich mee. De verkeersdruk neemt toe en daarmee ook de druk op de openbare ruimte. Waar liggen de kansen en mogelijkheden? Meer verkeersmaatregelen? Alternatief vervoer? En hoe gaan we om met de openbare ruimte?

Meer informatie

LET’S GOLF: MINIGOLF OP ONVERWACHTE LOCATIES

Donderdag 31 oktober | 16.00 - 21.00
Vrijdag 1 november | 14.00 - 21.00
Zaterdag 2 november | 11.00 - 17.00

Grote Markt (startpunt)

Altijd al een keertje golf willen spelen in de stegen van Groningen? Tijdens Let’s Gro krijg jij de kans om je broertje, je vrienden of oma uit te dagen voor een potje minigolf. Ondertussen ontdek je de Groninger binnenstad van een heel andere kant.

Meer informatie

JOUW GROTE MARKT: DEEL JE ERVARINGEN

Woensdag 30 oktober t/m zaterdag 2 november | doorlopend

Glazen container, Grote Markt

Wat heb jij eigenlijk met de Grote Markt? Wat zijn jouw persoonlijke belevenissen of warme herinneringen? Hoe kijk jij aan tegen de huiskamer van onze binnenstad? Trouwens, klopt die term eigenlijk wel, ‘huiskamer’ van de binnenstad? Is de Grote Markt voor jou écht het stadshart? En wat betekent dat dan voor jou?

Meer informatie

DE MAKERIJ: WORD INNOVATOR VAN JOUW STAD

Vrijdag 1 november | 13.00 - 14.00 & 15.00 - 16.00
Zaterdag 2 november | 13.00 - 14.00 & 15.00 - 16.00

De MAKERIJ, Akerkhof 16

Groningen maken we samen. Met onze routine, iedere dagelijkse actie maken we onze stad. Wat nu als we die acties onderzoeken en verbinden aan onze eigen groene, circulaire, inclusieve droom voor de stad. In welke stad wil jij wonen?!

Meer informatie (De Makerij - inclusief)
Meer informatie (De Makerij - circulair)