Let's Gro: Ontwerpatelier // Naar een klimaatadaptieve stad

De gemeente Groningen en GRAS zetten eerder dit jaar een groot ontwerpatelier op rondom de klimaatadaptieve stad. Drie gerenommeerde ontwerpers studeren hierin op drie concrete locaties in Groningen. Inmiddels zijn ze een paar maanden verder. Wat is de tussenstand? Tijdens Let's Gro vertelden ze er alles over.

Hitte, wateroverlast, droogte: door de verandering van het klimaat komen grote opgaven op ons af. Ook de stad Groningen krijgt daar volop mee te maken. Maar hoe ontwerp je nou een ‘klimaatadaptieve' stad? Hoe ziet die eruit? Wat moet er anders? Welke kansen biedt het voor de openbare ruimte? Met deze vragen in het achterhoofd buigen De Urbanisten zich al een paar maanden over de Bedumerweg, terwijl Strootman Landschapsarchitecten Selwerd als case heeft en OTO landscape architecture het Damsterplein behandelt. 

Op 1 november stond tijdens Let's Gro hun onderzoek centraal in een talkshow. Ze belichtten er hun plannen, maar we keken ook in bredere zin naar de klimaatopgave in Groningen. Dat deden we onder meer met stedenbouwer Han Godijk, werkzaam voor de gemeente Zwolle en Tamara Ekamper van Atelier Stadsbouwmeester. Jelte Posthumus zorgde er als gespreksleider voor dat het geen oververhitte discussie werd.