Stadsredacteurs Maartje ter Veen en Jorrit Albers geven je tijdens Let’s Gro de kans vorm te geven aan en na te denken over je eigen leefomgeving. Ze laten je zien hoe je kunt ‘stadmaken’. Wil je ook stadmaker worden? Kom dan naar Let’s Gro en werk mee aan de toekomst van de stad.

Een stad is meer dan de ruimte, plekken, straten en pleinen. Een stad is ook de mensen, de reuring van een marktdag, de stilte van een verscholen hofje. Plek, ruimte, tijd, het weer, mensen en activiteiten maken de stad.

Iedere plek kan op verschillende momenten van de dag, de week of het jaar een heel ander karakter hebben. Samen maken we, soms bewust, maar vaker onbewust, de stad om ons heen.

Tijdens Let’s Gro brengen Maartje en Jorrit de stad op een bijzondere manier onder de aandacht. Dat doen ze door te gaan minigolfen, met je in gesprek te gaan over jouw fiets en je in een workshop te laten nadenken over jouw gedroomde stad.

Let's Golf: minigolfroute dwars door de binnenstad

Foto: Peter de Kan

Hoe maken we van de ‘ongebruikte plekken van de stad’ weer levendige en fijne locaties? Om aandacht te vragen voor zulke plekken installeert Jorrit met Bureau Buitendienst een tijdelijke minigolfroute door de stad. Van 31 oktober tot en met 2 november kun je op verschillende locaties in het centrum van Groningen minigolf spelen.

Kan iedereen meedoen? Jazeker, en het is helemaal gratis. Samen met de gemeente Groningen laten we jou als bewoner van de stad ongebruikte plekken ontdekken. Je kunt meteen je mening geven over wat er met deze plekken moet gebeuren.

Door langer stil te staan op een locatie waar je normaal misschien snel door zou lopen, krijg je de mogelijkheid om mee te denken over de toekomst van de stad.

Meer informatie? Ga naar de website van Let’s Gro of kijk op Facebook.

Donderdag 31 oktober | 16.00 - 21.00 uur
Vrijdag 1 november | 13.00 - 21.00 uur
Zaterdag 2 november | 11.00 - 17.00 uur

In gesprek over jouw fiets

Foto: Peter de Kan

Groningen is natuurlijk dé fietsstad bij uitstek. Maar hoeveel fietsen kan onze oude binnenstad aan? Hoe kun jij jouw steentje bijdragen door jouw fiets inventief te parkeren? En hoe zorgen we samen dat we ook een fietsstad blijven?

CBK Groningen brengt Groningers met elkaar in gesprek. Het onderwerp? Fietsen. Op de High Tea Tables, de bijzondere reuzenpicknicktafels die kunstenaar Daan den Houter op de Grote Markt neerzette, kun je kun je in gesprek gaan over de toekomst van Groningen als fietsstad. Jorrit schuift als expert op het gebied van fietsen en openbare ruimte aan.

Meepraten? Meld je aan voor 28 oktober met een mailtje naar info@cbkgroningen.nl. Meer informatie vind je op de website van het CBK en die van Let’s Gro.

Woensdag 30 oktober | 19.30 – 20.15 uur
Vrijdag 1 november | 16.00 – 16.45 uur

Word innovator van jouw stad

Jij kunt vandaag nog beginnen met het maken van jouw gedroomde stad. Want Groningen maken we samen, met onze routine en met iedere dagelijkse actie. Maar wat nu als we die acties onderzoeken en verbinden aan onze eigen groene, circulaire, inclusieve droom voor de stad? Maartje laat je namens Studio MARCHA! met verschillende workshops in ‘De Makerij’ zien hoe je dat aanpakt.

Het onderzoeken van die gedroomde stad vraagt om een open houding. Zonder te weten hoe precies – gewoon beginnen! In een workshop van een uur krijg je de tijd je eigen idee voor een circulair of inclusief Groningen te maken. Daarna begin je direct met de uitvoering ervan. Met behulp van ontwerpmethodieken verbind je direct acties aan jouw droom. Zo word je zelf innovator van jouw stad.

De MAKERIJ – Inclusief
Vrijdag 1 november | 13.00 - 14.00 uur & 15.00 - 16.00 uur

Meer informatie? https://letsgro.nl/event/de-makerij-inclusief/

De MAKERIJ – Circulair
Zaterdag 2 november | 13.00 - 14.00 uur & 15.00 - 16.00 uur

Meer informatie? https://letsgro.nl/event/de-makerij-circulair/