Urban Tour: op zoek naar de bron van ons drinkwater

Word waterbewust, en ga mee op ontdekkingsreis langs het Hoornsediep en Drentsche Aa.

Water is in Nederland een vanzelfsprekendheid. We hoeven er nauwelijks over na te denken. Uit de kraan komt altijd schoon water: misschien wel het beste van de wereld. Rioolwater voeren we af en wordt keurig gezuiverd. In de zomer vullen we tekorten aan vanuit het IJsselmeer. Onze dijken zorgen voor droge voeten. En is er te veel water, dan pompen we dat weg.

We hebben het allemaal goed geregeld. Zo goed dat we er nauwelijks nog bij stilstaan. Maar er gaat een hoop veranderen. De drinkwatervoorraad bevindt zich onder de kritische grens. Het platteland verzilt en steden worden te heet. Onze waterhuishouding blijkt minder vanzelfsprekend te zijn dan gedacht.

Bram Esser, ontdekkingsreiziger van het alledaagse, neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de bronnen van de Drentsche Aa en onderzoekt op welke manieren water een rol speelt in ons dagelijks leven.

Onderweg kom je langs een beverbadkuip, bestuderen we makelaarswater en wordt je waterbewustzijn getest. En we proberen natuurlijk antwoord te vinden op de vraag waar ons drinkwater eigenlijk vandaan komt.

Benieuwd naar meer? Koop snel een ticket! Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Noorderzon.

Deze Urban Tour komt tot stand in samenwerking met Waterbedrijf Groningen en WLN en wordt verreden per fiets. Onze bestemming ligt circa 15 kilometer van het Noorderplantsoen.

Vrijdag 16 augustus, 14.00 uur – 17.00 uur

Zaterdag 17 augustus, 14.00 uur – 17.00 uur

Bestel tickets