Werkbezoekomdehoek
2013-2014

Innovatie, dat gebeurt toch niet in Groningen? Daar zijn we toch veel te nuchter voor? Welnee! Juist in de stad en regio Groningen barst het van de creatieve en innovatieve bedrijvigheid. Werkbezoekomdehoek bracht in 2013 en 2014 een aantal bijzondere lokale bedrijven onder de aandacht.

Ooit gehoord van de internationaal opererende bouwelementenmaker Hibex? Verpakkingsgrootheid NNZ? Productontwikkelaar Pezy? Medisch instrumentenmaker IMDS of de talloze interessante bedrijven voortkomend uit het UMCG of de faculteit der levenswetenschappen?

Ze zitten allemaal in of vlakbij de stad Groningen, vaak zelfs letterlijk om de hoek. Het bijzondere is dat ze stuk voor stuk creativiteit hoog in het vaandel hebben staan.

In 2013 bezochten we Pezy Product Innovation en Centraal Staal. De deelnemers kregen daarnaast een bijzondere rondleiding over de bedrijventerreinen Euvelgunne en Winschoterdiep. 

Een jaar later bezochten we het in Winschoten gevestigde bedrijf Bionic Technology, een producent en ontwerper van biologische coatings die overal in de wereld worden verkocht, en de Suikerunie in Hoogkerk.