Rosalind Koch

Rosalind Koch (1995) groeide op in een expat-gezin dat de hele wereld over trok. Ze leerde haar vaderland vooral kennen vanuit de literatuur. Rosalind woont en werkt in Zwitserland.

‘Nederland is voor mij een bron van inspiratie, maar ik wil er absoluut niet wonen. Het is dan toch alsof je te dicht op een schilderij staat, je ziet alleen maar de grijze klodders verf van het alledaagse en er is geen overzicht’, zei Rosalind in het literaire online magazine Neue Schnee. Ze woont vlakbij de bron van een van Nederlands belangrijkste rivieren, de Rijn. Het is voor haar de symbolische navelstreng van de plek waar ze geboren is.

Rosalind noemt Arthur van Schendel als een van haar belangrijkste inspiratiebronnen. ‘Onbegrijpelijk dat hij nauwelijks nog gelezen wordt.’ (Neue Schnee, 2018) In opdracht van GRAS maakte ze een literair portret van de relatief onbekende ingenieur Johannes Cornelis Roggeveen (1895-1939), die in Noordoost-Groningen werkte aan een sociaal-economisch landbouwvernieuwingsproject. En om je vraag alvast voor te zijn; Rosalind is inderdaad een verre nicht van Herman Koch.