Stand van Stad was tussen 2013 en 2017 de maandelijkse talkshow van GRAS en het Groninger Forum, en later ook het Dagblad van het Noorden en OOG TV. Gastheer Bram Douwes ontving gasten van allerlei pluimage: van ondernemers tot wetenschappers en van bouwers tot zorg-experts.

Steeds volwassener

In vier jaar tijd maakten we 39 afleveringen van Stand van Stad. De allereerste namen we in januari 2013 op, in zaal 2 van het Groninger Forum. Na een tussentijds uitstapje naar het Grand Theatre keerden we terug in het Forum. Hier ontwikkelde de show zich tot een steeds volwassener tv-format.

Kleurrijke gasten, live muziek en vaste onderdelen als OpduikTV en de bijdragen van Wabbesch Wabbesch - in verschillende gedaanten - gaven Stand van Stad smoel.

Talkshow vol plezier en inhoud

Hoewel de vorm, de opzet en de productie van de show zich door de jaren heen ontwikkelden, bleef het doel hetzelfde: een talkshow vol plezier en inhoud maken, waarin alles wat de stad ‘maakt’ aan bod komt. Van stadsontwikkeling, sport, kunst en cultuur tot bestuur, politiek en de stedelijke creatieve industrie.

Beste lokale tv-programma

Stand van Stad stopte op zijn hoogtepunt. In september 2017 werden we geëerd als beste lokale tv-programma – oprécht een eer. Zo’n drie maanden later besloten we dat het tijd was voor iets nieuws. En dat betekende dat we in december 2017 afscheid namen van een beproefd en bekroond concept.